Kur bëhet testi i D-dimerit ?

0
loading...

D-DIMER

Test i D-dimerit kërkohet në me simptoma të një gjendje të rëndë (p.sh., në gjoks dhe vështirësi në frymëmarrje). D-dimeri mund të kerkohet kur dikush ka simptoma të trombozës së venave të thella, siç janë: në këmbë ose kofshe zakonisht në njërën këmbë, enjtje e këmbëve, zbehje të këmbëve. Po ashtu edhe në në simptoma të embolise pulmonare si: frymëmarrje e vështirsuar, kollitje, hemoptize (gjaku i pranishëm në pështymë), në gjoks të lidhura me mushkëritë, të shpejta të zemrës. D-dimer është veçanërisht i dobishëm kur mendohet se diçka tjetër përveç trombozës së venave të thella ose embolise pulmonare po shkakton simptoma. Është një mënyrë e shpejtë, jo-invazive për të ndihmuar në vleresuar e mpiksjen jonormale ose të tepërt te gjakut.
Ne kohen e fund ne gjendje te pandemise vlera te larta te D-DIMER jane te shoqeruara me pozitive me COVID -19.

#biology #chemistry # #coronavirus #covid_19 # # #instascience #lab #laboratorio #laboratory #love #medicine #microscope #pharma # # #sciencememes #scientist

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.