Kur duhet të kryhet gastroskopia?

204 viewsGastroskopia
0
loading...

Gastroskopia mund të jetë e nevojshme për të kryhet në situatat e mëposhëme:
– kthimi i lëngjeve të stomakut në ezofag;
– djegie prapa dërrasës së kraharorit;
– dhimbje të pjesës së sipërme të barkut;
– të vjella të shpeshta;
– vështirësi në gëlltitje, etj.

Situatat e lartpërmendura mund të konfirmojnë:
– Refluksin gastro-ezofageal
– Ezofagitet
– Ulçerat duodenale dhe te stomakut
– Duodenitet (pezmatimet e duodenit)
– Gastritet ( pezmatim i stomakut)
– Kancer të stomakut apo të ezofagut

Gastroskopia si procedurë mund të zgjasë rreth 15 minuta (përfshirë kohën e parapërgatitjes dhe sedacionit). Nuk është e dhimbshme, por mund të perceptohet si një ndjenjë parehatie më pas, sepse gjatë ekzaminimit fryhet stomaku me ajër që të shikohet sa më imtësisht.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.