0

Kur është e zmadhuar një prostatë?

Prostata është një gjëndër e vendosur poshtë fshikëzës dhe uretrës, tubi nëpërmjet të cilës del jashtë urina. Urina që filtrohet nga veshkat zbret në qesen e urinës nëpërmjet dy kanaleve që quhen uretër. Nëpërmjet këtyre kanaleve zbret në fshikëzën e urinës dhe mblidhet deri sa të japë ndjesinë e urinës. Gjatë fazës së urinimit, fshikëza e urinës kontraktohet dhe urina kalon në uretra dhe nëpërmjet këtij kanali urina nëpër penis dhe del jashtë. Pra ky kanal që quhet uretra kalon nëpërmjet prostatës.

Ndaj në qoftë se është rritur organi i prostatës, rruga ku kalon urina shtrëngohet dhe shfaqen probleme gjatë urinimit.

Zmadhimi i organit të prostatës dhe presioni i bërë në rrugët urinare quhet ndryshe hiperplazia ose hipertrofia beninje e prostatës.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment