Kur flitet për një sëmundje tuberkulozi?

440 viewsPulmologjiaTuberkulozi
0
loading...

Mbi një sëmundje tuberkulozi flitet nëse bakteriet në mushkëri shumohen. Kjo mund të ndodhë pas disa muajve ose viteve pas infektimit. Nëpërmjet rrugëve të gjakut bakteriet e tuberkulozit mund të përhapen edhe në pjesën tjetër të trupit (p.sh. gjëndrat limfatike, sistemi qendror i nervave, kocka). Këto forma të tuberkulozit nuk janë ngjitëse. Tuberkulozi është i rrezikshëm sidomos për fëmijë të vegjël dhe persona me imunitet të dobësuar. Sot tuberkulozi është i shërueshëm, nëse trajtohet drejtë.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.