Kur ndodh dehidratimi?

0

Kur ndodh dehidratimi?

Që të kryejë rregullisht të gjitha funksionet e tij, organizmi i njeriut ka nevojë për ujë. ndodh kur uji që merr organizmi është më i pakët, krahasuar me sasinë që humbet. klinike të dehidratimit, nisin nga më të butat, dhe vijojnë deri tek ato që rrezikojnë jetën. Më të ndjeshëm ndaj këtij fenomeni janë fëmijët e vegjël dhe të moshuarit. Rreth 75 për qind e peshës së trupit është e përbërë nga uji. Pjesa më e madhe e ujit gjendet në qelizat e trupit (hapësirat brendaqelizore) dhe pjesa tjetër gjendet në hapësirën jashtëqelizore, hapësirë, e cila përbehet nga enët e gjakut (hapësira intravaskulare) dhe hapësirat midis qelizave (hapësirat intersticiale). i njeriut është gjithmonë në ndryshim. Ne humbasim ujin në mënyrë rutinë gjatë djersitjes, e cila kryhet për të ruajtur temperaturën konstante të tij, urinimit, si edhe frymëmarrjes. Për të zëvendësuar këto sasira të përditshme, duhet marrë sasia e domosdoshme e ujit, si nëpërmjet ujit të thjeshtë, ose me anë të lëngjeve të ndryshme.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.