0

Më 1492, Kristofor Kolombi, një eksplorator italian, lundroi me tre anije me një ekuipash rreth 120 vetë, drejt perëndimit, për të gjetur një udhë të re drejt Azisë duke kaluar Oqeanin Atlantik. Gjatë lundrimit, ai dhe ekipi i tij, në çastet e një mundimi të skajshëm, u gjendën përballë një ishulli gjigant dhe qëndruan aty. Kolombi dhe lundërtarët e tij ndodheshin në brigjet juglindore të Amerikës Veriore, në Bahamasin e sotëm. Kristofor Kolombi nuk e mësoi kurrë se kishte kryer një nga zbulimet gjeografike më të mëdha të historisë; kishte zbuluar Amerikën.

loading...
loading...
Asked question