Kush e shkakton fruthin ?

0

Fruthi shkaktohet nga një virus i familjes Paramyxoviridae dhe kryesisht përhapet përmes ajrit dhe spërklave dhe përmes kontaktit të drejtpërdrejtë. Virusi infekton traktin respirator, dhe pastaj përhapet në organizëm. Fruthi prek njerëzit dhe deri më sot nuk dihet për raste tek kafshët.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.