0

Kush e shpiku helikopterin dhe tankun ?

Leonardo da Vinçi ishte një gjeni i gjithanshëm.

I pakënaqur me të qenit një artist i Rilindjes dhe një shkencëtar vizionar, ai gjithashtu shquhet si një nga inxhinierët më të shkëlqyer të historisë.

Shumë kohë përpara se të ishin teknikisht të realizueshme, ai shpiku helikopterin dhe tankun e betejës.

Ai doli me dizajne për tezgjah mekanikë dhe sharra hidraulike.

Ai vizatoi plane për nëndetëset dhe robotët.

Lista e kontributeve të tij në botën e inxhinierisë është praktikisht e pafund.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment