0

Kush e shpiku levën ?

Arkimedi ishte padyshim një nga emrat e mëdhenj të inxhinierisë në shekullin III para Krishtit.

Megjithëse dihen pak detaje të jetës së tij, ai konsiderohet si një nga shkencëtarët kryesorë të antikitetit klasik.

I detyrohemi Arkimedit për shpikjen e rrotullës, levës, katapultës dhe dhëmbëzimit… për të mos përmendur vidën e Arkimedit. Dhe ku do të ishte mekanika e lëngjeve sot pa atë moment origjinal Eureka?

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment