Kush e shpiku Telefonin?

0

Kush e shpiku telefonin?

Ne s’mund ta paramendojmë dot jetën më pa të, është pjesë e përditshmërisë tonë dhe ngado e kemi me vete.

Mirëpo, e kujt ishte ideja gjeniale për të shpikur një pajisje që do t’i lidhte njerëzit në mes vete përmes zërit që transmetohet nga një dëgjuese?

Ishte Alexander Graham Bell, një anglez i lindur në Skoci ai që e shpiku këtë pajisje që do ta përcillte njerëzimin për gjenerata të tëra. Ai ishte shkencëtar dhe inxhinier, dhe njihet si njeriu që e projektoi telefonin e parë.

Me ta projektuar telefonin e parë, ai e kishte fituar edhe patentën për prodhimin e tij dhe kjo pajisje njihej si “një aparat që transmetonte vokalin dhe zërin telegrafikisht”. Bell i ka meritat më të mëdha për shpikjen e telefonit të parë, ndërsa ka edhe shkencëtarë të tjerë që i kanë ndihmuar zhvillimit dhe përsosmërisë së kësaj pajisjeje.

Thomas Edison, e ka zbuluar mikrofonin karbonik, i cili prodhonte sinjal të fortë telefonik.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.