0

Kush e zbuloi matematikën ?

Thalesi i miletusit

Na quani të njëanshëm, por ne mendojmë se vendi i parë shkon tek Thalesi i Miletusit, i cili jetoi në shekullin e 6-të para Krishtit. Ai ishte babai i filozofisë perëndimore dhe një nga njerëzit e parë që shpjegoi fenomenet natyrore pa iu referuar mitologjisë – duke e bërë atë teknikisht edhe shkencëtarin e parë në botë. Madje ai shpiku edhe matematikën. Sa e lezetshme është kjo?

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment