0

Kush e zbuloi mikrofonin ?

Thomas Edison

Edison ishte shpikësi arketip dhe mishëron frymën amerikane të kërkimit dhe sipërmarrjes.

Një biznesmen mendjemprehtë me imagjinatë të shfrenuar, ai vlerësohet me mijëra shpikje, duke përfshirë fonografin, llambën elektrike, telefonin (edhe pse Alexander Graham Bell arriti në zyrën e patentave i pari në atë rast), kamerën e filmit, mikrofonin dhe bateri alkaline.

A e dini se Thomson, një nga kompanitë që më vonë u bë Thales Group, u krijua për të shfrytëzuar disa nga patentat e Edisonit?

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment