Kush e zbuloi shkollën ?

124 viewsTjeraShkolla
0
loading...

Kush e zbuloi shkollën ?

Emri që vjen si shpikësi i shkollës është Horace Mann i cili lindi në Franklin Massachusetts në 1796. Ai ishte një kolegji i lëndës Latine dhe Greke, ai ishte gjithashtu një president kolegji. Sidoqoftë, përkundër shumë metodave shkollore dhe metodave të mësimdhënies para këtij njeriu, merita për kontributin dhe shpikjen e sistemit të rregullt shkollor në 1837 i takon atij. Gjithashtu, historianët e arsimit e quajnë atë Ati i Lëvizjes së Përbashkët të Shkollës.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.