Kush ka thënë se atomi nuk mund të krijohet ose shkatërrohet ?

0
loading...

Kush ka thënë se atomi nuk mund të krijohet ose shkatërrohet ?

Më 1807 një britanik quajtur Xhon Dalton e publikojë mendimin e vetë mbi atomin. Teoria e tij thoshte se gjitha lëndët përbëhen nga atome, dhe atomet as nuk mund të krijohen as të shkatërrohen. Që nga kjo kohë e deri më tani shkencëtarët kanë mësuar shumë gjëra për përbërjen e atomit. Edhe pse mendimi i Daltonit nuk ishte plotësisht i drejtë, ai ishte pikënisja e shumë shkencëtarëve.

Pyetje të ngjashme
No tags for this post.

Related posts

Asked question
Write your answer.