Me çka manifestohet stadi kataral i Fruthit?

0
loading...

Stadi kataral i Fruthit manifestohet alo shoqërohet me temperature të lartë, ngjizje të zërit dhe kollë, skuqje të konjunktivave së syrit. Në zgavrën e gojës në nivel të dhëmbëve të poshtëm molar paraqiten njollat e Koplikut që kanë ngjyrë të bardhë në të përhimët me skuqje rreth tyre me madhësi rreth 1 mm e që paraqesin shenjën e sigurt të fruthit.

Ky stad zgjat 3-4 ditë dhe e dallon fruthin nga sëmundjet tjera ekzentematike si, Rubeola dhe Varicela, të cilat kanë stad katarral më të shkurtër dhe jo shumë karakteristik.

Pyetje të ngjashme
No tags for this post.

Related posts

Asked question
Write your answer.