Në cilat zona shfaqen herniet abdominale?

0

Në cilat zona shfaqen herniet abdominale?

Herniet mund të shfaqen në zona të ndryshme të barkut, ku ndër më të zakonshmet janë hernia e rrëzës së kofshës (hernia inguinale), hernia e diafragmës (hernia hiatale) dhe hernia e kërthizës (hernia umbilikale). Hernia mund të jetë e pranishme që në momentin e lindjes (hernie të lindura), ose mund të zhvillohen në çdo kohë (hernie të fituara) si shkak i veprimit të faktorëve të ndryshëm.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.