Prej kujt shkaktohet mungesa e magnezit te fëmijët ?

0

Mungesa e magnezit tek fëmijët

Mungesa e magnezit tek fëmijët mund të shkaktohet nga shumë faktorë, por kryesisht nga dieta ushqimore e varfër me këtë mineral.

dhe ushtrimet intensive janë faktorë të tjerë të zakonshëm, të cilët mund të ulin nivelin e mangezit në organizëm.

Shenja të tjera të mungesës së këtij minerali tek fëmijët përfshijnë shqetësimin, bluarjen e dhëmbëve dhe ndjeshmërinë ndaj zhurmës. i muskujve, ngërçe dhe spazma (veçanërisht në muskujt e vegjël siç është kapaku i syrit), janë gjithashtu simptoma tipike të mungesës së magnezit.

Është shumë e rëndësishme të monitorohet niveli i magnezit, pasi mungesa kronike mund të ketë efekt në kushte të tilla si diabeti (tip 2), rezistenca ndaj insulinës, çrregullimet kardiovaskulare dhe osteoporoza. Patjetër të konsultoheni me mjekun pediatër dhe të bëni analizë të këtij minerali, në rast se fëmija juaj shfaq simptoma të mungesës së tij.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.