0

Pse duhet të testohet funksioni i gjëndrës tiroide tek shtatzënat?

✳ Deri në javën 16 të shtatzënisë, fryti i merr hormonet e tiroidesë vetëm nga nëna (pasi që tiroideja e frytit akoma nuk e merr funksionin).

✳ Pikërisht kjo periudhë është faza më kritike për zhvillimin e trurit.

✳ Nëse tiroideja e shtatzënës nuk funksionon siç duhet, kjo mund ta ul IQ (koeficientin e intelegjencës) së fëmijës më vonë gjatë jetës.

✳ Poashtu, mosfunksionimi korrekt i gjëndrës tiroide mund të shkaktojë lindje të parakohshme, preeklampsi dhe komplikime tjera.

Për kontroll #endokrinologjik:

☎️045 725 725
☎️049 667722 (ky numër edhe viber)
📌Ulpiana D9, Prishtinë

Changed status to publish
Add a Comment