Pse është i rëndësishëm acidi folik në tre muajt e parë të shtatzënësisë ?

0
loading...

Pse është i rëndësishëm acidi folik në tre muajt e parë të shtatzënësisë ?

Mungesa e acidit folik shkakton lodhje dhe apati.

Në rastet ekstreme mund të ngjaj zhvillimi i dobët i foshnjës, me simptomën e ashtuquajtur “shpina e hapur”. Kjo shkaktohet sepse kanali i nervave nuk mbyllet tërësisht. Pasojat tjera: buzët e çara dhe qiellza e çarë. Prandaj është posaçërisht i rëndësishëm acidi folik sidomos në fazen embrionale (në tre muajt e parë të shtatzënësisë).

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.