Pse frymëmarrja është proces i kundërt me procesin e fotosintezës?

292 viewsBiologjiaFotosinteza Frymëmarrja
0
loading...

Frymëmarrja është proces i kundërt me procesin e fotosintezës sepse gjatë frymëmarrjes O2 shfrytëzohet kurse gjatë fotosintezës lirohet; gjatë frymëmarrjes CO2 lirohet kurse gjatë fotosintezës shfrytëzohet; gjatë frymëmarrjes materiet organike zbërthehen dhe lirohet uji dhe energjia kurse gjatë fotosintezës materiet organike krijohen dhe lidhet energjia e dritës si energji kimike.

No tags for this post.

Related posts

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.