Pse i duhen flakës dy gaze ?

111 viewsKimiaFlaka Kimia Pyetje nga Kimia
0
loading...

Pse i duhen flakës dy gaze ?

Kur të digjet një gazë krijohet flaka. Mirëpo që flaka të valojë i nevojite një gazë i dytë që ta majë të ndezur. Flaka e qiriut avullon yndyrën e qiriut dhe e shndërron në gaz, dhe oksigjeni i ajrit e mbanë në jetë. Po të fusni një qiri të ndezur nën një gotë do të shihni se si ngadalë do të shuhet jeta e flakës (harxhohet oksigjeni).

Asked question
Add a Comment
Write your answer.