Pse kur bie dëborë bën më pak ftohtë?

78 viewsGjeografia
0
loading...

Pse kur bie dëborë bën më pak ftohtë?

E ndiejmë sa herë qëmton dëborë, ose themi u zbut koha. E kemi këtë ndjesi edhe pse mjedisi duket më i këndshëm kur ka dëborë.  Rezulton se flokët e dëborës të formuar nga kristale akulli thithin avullin dhe bien. Ky avull sapo është kthyer në akull dhe kalimi nga gjendja e avullt në të ngurtë çliron nxehtësi. Kështu që sa herë bie dëborë prodhohet nxehtësi në atmosferë.

No tags for this post.

Related posts

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.