0

Pse mëlçia ndahet në segmente?

Klasifikimi Couinaud. Klasifikimi Couinaud i anatomisë së mëlçisë e ndan mëlçinë në tetë segmente funksionalisht të pavarura.

Secili segment ka hyrjen, daljen dhe drenimin e vet vaskular.

Në qendër të çdo segmenti ka një degë të venës porta, arteries hepatike dhe kanalit biliar.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment