Pse pëlcet balloni kur ta shtrëngojmë ?

27 viewsFizikaBaloni
0
loading...

Pse pëlcet balloni kur ta shtrëngojmë ?

Hë, kur të fryjmë ballonin rritet vëllimi i gazit (në këtë rast i ajrit) dhe kur të shtrëngojmë ballonin rritet shtypja e ajrit dhe vije momenti kur balloni nuk duron më dhe pëlcet. Ky eksperiment është demonstrimi praktikë i ligjit të Bojlit.

Pyetje të ngjashme
No tags for this post.

Related posts

Asked question
Write your answer.