Pse pikat e shiut kanë formën e dardhës ?

34 viewsFizikaFizika Pyetje për shiun Shiu
0
loading...

Pse pikat e shiut kanë formën e dardhës ?

Në tokë, pikat e shiut nuk janë të rrumbullakëta, sepse gravitacioni, pra fuqia tërheqëse e tokës ndikon në formën e pikës së shiut. Shiko ujin që rrjedhë nga kroi dhe do të shohësh që pikat e kanë formën e ardhës. Po e njëjta ndodh edhe me pikat e shiut.

Pyetje të ngjashme
No tags for this post.

Related posts

Asked question
Write your answer.