Pse shkaktohet Menopauza ?

21 viewsGjinekologjiaMenopauza
0
loading...

Pse shkaktohet Menopauza ?

Menopauza është pjesë e procesit të plakjes natyrore dhe shkaktohet nga një ndryshim në bilancin e hormoneve seksualetrupit.

Kur një grua arrin menopauzën, nivelet e estrogjenit bien, gjë e cila shkakton vezoret për të ndaluar prodhimin e një veze çdo muaj (ovulacionit).

Estrogjeni është hormoni seksual femëror që rregullon periudhat e një gruaje.

Shumica e grave përjetojnë menopauzë kur ato janë 45-55 vjeç.

Pyetje të ngjashme
No tags for this post.

Related posts

Changed status to publish
Write your answer.