Pse ulet rezervi i vezëve?

106 viewsGjinekologjiaGjinekologjia
0
loading...

Pse ulet rezervi i vezëve?

Pas moshës 35 vjeç, potenciali i pjellorisë së femërave fillon të ulet shumë shpejt. Kjo situatë shpjegohet me uljen e numrit dhe cilësisë së vezoreve.
Nëse mosha e gruas tejkalon 40, kjo rezervë zvogëlohet me shpejtësi. Sidoqoftë, mosha e gruas nuk është arsyeja e vetme për uljen e numrit të folikujve, kushtet jo të shëndetshme të jetesës dhe kushtet ushqyese gjithashtu ndikojnë negativisht në rezervën e vezëve. Për shembull;
* Mosha,
* Zakonet e dëmshme si pirja e duhanit dhe alkooli,
* Kirurgjitë e mëparshme të gruas ovarian dhe kist,
* Kist çokollate, endometrioza
* Kimioterapi ose radioterapi e pranuar nga gruaja,
* Disa sëmundje gjenetike si sindromi i brishtë X, sindroma e mozaikut të turnerit,
* Menopauza e parakohshme e provuar nga gratë e tjera të familjes,
* Gruaja me mbipeshë dhe obeziteti,
* Rastet e pashpjegueshme të infertilitetit shkaktojnë gjithashtu një ulje të numrit të folikulave tek femërat. #kosovo #kosova #prishtine #prizren #peja #gjakova #gjilan #mitrovica #ferizaj #stamboll #istanbul #maqedonia #shkupi #gostivar #malezi #nuse #nuseshqiptare #gatimetradicionale

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.