0

Pse urinoj shpesh?

Urinimi më shumë se 8 herë në ditë mund të jetë bezdisës dhe ndikon negativisht në stilin tuaj të jetesës. Si ta shmangni?

Fillimisht kontrolloni sasinë e kafeinës apo alkoolit që konsumoni gjatë ditës, si dhe sa ujë pini. Kini parsysh që bëse nuk pini mjaftueshëm ujë, urina juaj është më e koncentruar dhe kjo mund ta irritojë fshikëzën, duke bërë që të shkoni në tualet më shpesh. Urinimi i shpeshtë shkaktohet edhe nga infeksioni i traktit urinar ose nga fshikëza tejet aktive, por mund të ndikohet edhe nga ilaçe të caktuara ose gjendje të caktuara, si për shembull kapsllëku. Ushtrimet që forcojnë muskujt e legenit, si ushtrimet e Kegelit, do t’ju ndihmonin shumë.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment