0

Pse yndyrnat e ngopura janë të dëmshne për shëndetin?

Yndyrnat e ngopura nxisin inflamacionet,kur hame ushqime te pasura me yndyrna te ngopura(krem,djathra,gjalpi,yndyrna te hidrogjenizuara),Endotoksinat bakteriale te pranishme ne floren bakteriale intestinale(te zorreve),kalojne nje pjese ne gjak,duke stimuluar imunitetin e lindur per te gjeneruar inflamacion.
Kjo eshte arsyeja pse abuzimi me yndyrnat e ngopura shtazore,nuk rekomandohen,sepse ato gjenerojne Endotoksinat bakteriale,te cilat nga ana tjeter shkaktojne inflamacionet sistemike ,qe sjellin perkeqesimin e Shendetit kardiovaskular dhe reumatik.

 

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment