0

Shumë gra shtatzëna ankohen për ngërçe të muskujve dhe dhimbje të barkut, gjë që mund të ndodhë si pasojë e mungesës së magnezit.
Simptoma të tjera të mungesës së magnezit janë palpitacione të forta dhe rraskapitje. Në rast të simptomave të tilla, të bëhet një analizë e këtij minerali dhe më pas mjeku gjinekolog e përshkruan dozën e saktë.

Nëse gjatë shtatëzanisë shfaqet mungesë e madhe e magnezit, dhimbjet e mëdha të barkut mund të qojnë në kontraktime të parakohshme, si dhe në rastin më serioz në lindje të parakohshme.

Kur një shtatzënë ka mungesë të magnezit, efekti balancues në sistemin kardiovaskular ulet dhe si pasojë e kësaj rritet rreziku për hipertensionin gjatë shtatzënisë. Përveç kësaj, mungesa e magnezit dyshohet gjithashtu se është përgjegjës për intensifikimin e vjelljes tek gratë shtatzëna.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment