Sa është temperatura normale e trupit ?

0
loading...

Sa është temperatura normale e trupit ?

Nuk ka vlerë të përcaktuar për temperaturën normale të trupit, pasi ajo është pak më e lartë për gratë sesa për meshkujt, është më e lartë për fëmijët sesa për të rriturit dhe është gjithashtu më e ulët në mëngjes.

Femrat janë gjithashtu më të ngrohta gjatë shtatzënisë dhe ovulimit. Në fakt, temperatura prej 37.2 në mëngjes nuk është normale dhe mund të jetë krejtësisht e pranueshme në orën 16, tregon një studim i përfunduar në bazë të 11.458 listave të temperaturës në një spital në SHBA, sipas revistës General Medic, transmeton kp.

Ekspertët në studim kanë arritur në përfundimin se temperatura normale e të rriturve gjatë ditës është 37.2, dhe ethet mesatarisht fillojnë kur tejkalohet kjo vlerë.

Temperatura e trupit duhet të konsiderohet në mënyrë fleksibile në kontekstin e moshës, gjinisë, moshës, por pragu i lartë i temperaturës “normale” është 37.7 gradë Celsius.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.