0

Sa kromozome ka njeriu ?

Tek njerezit, çdo qelizë përmban, normalisht, 23 çifte kromozomesh, për një total prej 46 kromozomesh. 22 nga këto çifte, te quajtura autozome, duken, shfaqen, te ngjashme si tek femra dhe te mashkulli. Cifti i 23-te, kromozomet seksuale, dallojne nga mashkulli tek femra. Femrat kanë dy kopje te kromozomit X, ndërsa meshkujt kanë një kromozom X dhe një kromozom Y.

22 autozomet numerohen sipas madhesise. Dy kromozomet e tjerë, kromozomi X dhe ai Y, janë kromozomet seksuale.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment