0

Në Zvicër jetojnë 2.1 milionë persona të huaj. Në shtetin helvetik janë 122 grupe të mëdha të të huajve.

Me një popullsi të përgjithshme prej 8.526 milionë banorë, kjo përbën 25% të të huajve, përcjell albinfo.ch.

Në bazë të këtyre të dhënëve, është me të vërtetë një shembull kryesor i integrimit të suksesshëm.

Shumica e të huajve në Zvicër (85.9%) janë nga . Pastaj janë nga Azia, , dhe Oqeania.

Sipas këtij , në Zvicër më së shumti të huaj ka nga , dhe , duke u ndjekur nga , , dhe , përcjell tutje albinfo.ch.

Pra, në bazë të raportit, shtetasit nga renditen në vendin e pestë me 113 380 banorë.

e Shqipërisë në Zvicër janë vetëm 1916, derisa është e 70-ta në këtë listë.

Maqedonia është në vendin e tetë, derisa në të nëntin.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment