Sa ujë duhet të pimë gjatë nëntë muajve të shtatzënësisë?

0
loading...

Sa ujë duhet të pimë gjatë nëntë muajve të shtatzënësisë?

Në situata normale, sipas specialistëve, konsumi i ujit është rreth një litër e gjysmë në ditë: ekuivalente me 8 gota ujë. Gjatë shtatzanisë, nevoja rritet për shkak të kushteve të veçanta fizike të gruas: një nënë e ardhshme duhet të pijë të paktën dy litra lëngje në ditë, madje edhe dy litra e gjysmë në mot të nxehtë, ajo kalon shumë kohë në një mjedis të thatë dhe të mbinxehur dhe djersit më shumë. Për të siguruar këtë hidratim, uji i thjeshtë është pija më e mirë.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.