0

Kjo varet sesa shpejt e djeg karburantin berrthamor.

Per shembull, Dielli yne ka madhesi mesatare dhe ka qene ketu per 5 miliard vjet. Po ashtu ka edhe 5 miliard vite jete.

Te gjithe yjet shkelqejne si rezultat i shnderrimit te Hidrogjenit ne Helium.

Ky proces ndodh ne berrthame ku temperaturat jane 20 milion grade Celsius.

Yjet e medhenj (Supernova) e djegin karburantin e tyre me shpejt, keshtu qe jetojne me pak- ndoshta disa milione vjet.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment