0

Vaksina e MMR aplikohet te fëmijët në dy doza dhe përkatësisht:

loading...

Doza e parë aplikohet rreth muajit të 12-15 të foshnjes
Doza e dytë aplikohet rreth moshës 5 vjeç
Për fëmijët nën 1 vjeç, këshillohet që nënat t’i ushqejnë vetëm me qumësht gjiri dhe mos t’i ekspozojnë në vende të populluara.
Po kështu në rast se planifikoni të udhëoni jashtë vendit, në rast se nuk jeni vaksinuar, përpara se të udhëtoni duhet të bëni vaksinën kundër fruthit.

Në rast se fëmija joimun bie në kontakt me një fëmijë të prekur nga fruthi, brenda 72 orëve duhet të kryejë vaksinën e fruthit, me qëllim parandalimin e sëmundjes.

Personat e vaksinuar fitojnë imunitet për të gjithë jetën.

Pyetje të ngjashme
loading...
Asked question