Si bëhet mjekimi i fruthit ?

104 viewsSëmundjet InfektiveFruthi
0
loading...

Mjekimi i sëmundjes kërkon përdorimin e masave higjeniko-sanitare dhe mjekimi simtomatik. Pacientët duhet të qëndrojnë në dhoma të veçanta në qetësi dhe dhoma duhet të ajroset sa më shumë. Fëmijët nuk duhet të shkojnë në shkollë ose në çerdhe.

Mjekimi me barna është simptomatik, përdoren barna kundër temperaturës, kundër kollitjes, vitamina dhe lëngje. Në rast të paraqitjes së komplikimeve si pezmatimi i veshit ose i mushkërive, mund të përdoren edhe antibiotikë.

Pyetje të ngjashme
No tags for this post.

Related posts

Asked question
Write your answer.