Si bëhet përhapja e Fruthit ?

0
loading...

Si bëhet përhapja e Fruthit ?

Virusi infektiv përhapet nëpërmjet kollitjes dhe teshtitjes, përmes kontaktit të afërt ose të drejtpërdrejtë me sekretet e hundës ose fytit të personit të sëmurë.

Virusi mbetet aktiv dhe infektiv në ajër ose në sipërfaqe të kontaminuara deri më 2 orë. Ai mund të përhapet nga personi i sëmurë tek një person i shëndetshëm nga 4 ditë para shfaqjes së puçrrave deri më 4 ditë pas paraqitjes së tyre.

Epidemitë e fruthit mund të shkaktojnë një numër të madh të vdekjeve, sidomos tek fëmijët e vegjël e të kequshqyer. Në vendet ku fruthi në masë të madhe është çrrënjosur, rastet e importuara nga vende të tjera mbeten burim i rëndësishëm i infeksionit.

Pyetje të ngjashme
No tags for this post.

Related posts

Asked question
Write your answer.