Si diagnostifikohet menopauza e parakohshme?

0
loading...

Për të diagnostifikuar menopauzën e parakohshme, mjeku juaj duhet t`ju bëjë një test fizik dhe të marrë gjakun për të kontrolluar gjendjet tjera siç është shtatzënia apo sëmundjet tiroide. Poashtu duhet t`ju bëjë një test për të matur nivelin e estradiolit. Nivelet e ulëta të estradiolit, një formë e estrogjenit, mund të tregojnë se vezoret tuaja kanë filluar të dështojnë. Kur nivelet e estradiolit janë nën 36, kjo mund të sinjalizojë që ju jeni në menopauzë.

Megjithatë, testi më i rëndësishëm që përdoret për të diagnostifikuar menopauzën e parakohshme është testi i gjakut, i cili mat hormonin stimulues të folikulit (HSF). HSF i shkakton vezoreve të prodhojnë estrogjen. Kur vezoret tuaja ngadalësojnë prodhimin e estrogjenit, niveli juaj i HSF rritet. Kur niveli juaj i HSF rritet mbi 30 apo 40 mIU/mL, kjo zakonisht tregon që ju jeni në menopauzë.

No tags for this post.

Related posts

Asked question
Add a Comment
Write your answer.