Si diagnostikohet gastriti?

0
loading...

Gastriti është diagnostikuar duke gjykuar simptomat dhe historinë e pacientit, historinë e mjekimeve të mëparëshme për gastrit, konsumimin e alkoolit dhe pwrdorimin e anti-inflamatorëve josterioid. Përfundimisht diagnoza vendoset duke identifikuar mukozën e inflamuar të stomakut me biopsy (ku shikohet me mikroskop). Shkaktari më i shpeshtë i gastritit është helicobacter pylori. Ky bakter mund të identifikohet nëpërmjet testit të frymës, gjakut, feçeve dhe testit serologjik. Ekzaminimi endoskopik dhe biopsia janë ekzaminime që ndihmojnë në gjetjen e shkaktarëve të gastritit kronik, erozioneve dhe ulçerave të stomakut.

No tags for this post.

Related posts

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.