Si diagnostikohet hemofilia?

293 viewsHematologjia
0
loading...

Hemofilia diagnostikohet nёpёrmjet marrjes sё njё analize gjaku e cila mat nivelin e faktorit tё koagulimit nё gjak. Nёse niveli I faktorit tё VIII- tё ёshtё i ulur nё gjak atёherё kemi tё bёjmё me Hemofilinё A, dhe hemofilinё B nёse kemi ulje tё faktorit tё IX-tё nё gjak.
Nёse nёna ka histori familjare pёr persona me hemofili, atёherё bёhet diagnoza prenatale nёpёrmjet marrjes sё gjakut fetal rreth javёs sё 18 tё shtatzanisё.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.