Si llogaritet masa e një planeti ?

295 viewsKurioziteteEse Graviteti Planeti Trup
0

Masa e nje planeti llogaritet bazuar ne terheqjen gravitacionale qe ka ne trupat e tjere.

Ligji i Gravitetit i Njutonit thote qe cdo trup ne univers terheq nje tjeter me nje force gravitacionale qe eshte proporcionale me prodhimin e masave te tyre.

Pra, nese nje planet ka nje hene eshte me e thjeshte per t’ia llogaritur masen.

Shkencetaret observojne kohen qe i duhet henes per te kryer nje rrotullim dhe perdorin ekuacionet e Njutonit per te llogaritur masen.

Sa me i madh planeti, aq me fort e terheq henen rreth vetes dhe aq me shpejt leviz hena.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.