Si matet temperatura e trupit?

0
loading...

Si matet temperatura e trupit?

Vlerat normale e temperatures tek fëmijët është (matjes axillary) nga 36.5 dhe 37 °C.

Temperatura matet me termometër dixhitale dhe nën krah (axillary), sublingual (oral), dhe ne pjesën e fundit të zorrës së trashë (rektal ).Këtë të fundit nuk do e preferoja tek fëmijët.

Të fëmijët e vegjël nëse keni bërë matjen rektale (në zorrë të trashë) duhet të kujtoni se termometri tregon 0.5 deri 1 ° C më të lartë se vlerat e matura nën sqetull.

Asked question
Add a Comment
Write your answer.