0

 Duke shmangur mendimet negative
 Duke folur për problemet që ju shqetësojnë
 Një jetë të ekuilibruar
 Përfshirje në aktivitet fizik
 Shmangia e medikamenteve për gjumë, antidepresive, etj. pa rekomandimin e mjekut.  Shmangia e pijeve alkoolike, duhan apo droga të ndryshme
 Ushqyerja e shëndetshme.
Në të gjithë botën, stigma që rrethon problemet e shëndetit mendor, duke përfshirë depresionin, mbetet pengesë për njerëzit që kërkojnë ndihmë. E rëndësishme është se duke folur për depresionin, me një anëtar të familjes, mik ose profesionist, apo me grupe më të mëdha, për shembull në shkolla,vendin e punës, mjediset shoqërore dhe në mediat sociale, ne do të ndihmojmë që kjo stigmë të marrë fund, duke u hapur rrugë shumë njerëzve që kërkojnë ndihmë.

loading...
loading...
Asked question