Si ndahet Natyra ?

310 viewsKurioziteteNatyra
0
loading...

Natyra është e pasur dhe e llojllojshme.

Natyra mund të jetë e gjallë dhe jo e gjallë.

Natyrën e gjallë e përbëjnë: njerëzit, kafshët dhe bimët.Të gjitha këto quhen me një emër qenie të gjalla, sepse lindin, ushqehen, rriten, zhvillohen, shumohen, plaken dhe më në fund vdesin, ngordhin, thahen dhe kalben.

Natyrën jo të gjallë e përbëjnë; uji, ajri, yjet, toka e planetet e tjerë.Quhet natyrë jo e gjallë sepse këto nuk ushqehen, nuk shumohen, nuk vdesin, e nuk zhduken.

Edhe Hëna, Dielli dhe yjet e panumërt janë pjesë e natyrës jo të gjallë.

Si natyrën e gjallë ashtu edhe atë të vdekur e krijoi Zoti, pasi duke u nisur nga logjika që çdo gjë e krijuar e ka një krijues atëherë edhe natyra duhet ta ketë një krijues pasiqë asgjë nuk krijohet spontanisht çdo gjë e krijuar e ka krijuesin e vet shembuj; Kompjuteri u krijua nga njeriu, televizori u krijua nga njeriu, njeriu u krijua nga Zoti e sikur të thonim që çdo gjë është krijuar spontanisht atëherë do të mohonim edhe ekzistencën tonë.

No tags for this post.

Related posts

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.