0

Artriti Reumatoid mund të ndikojë organe dhe zona të trupit përveç artikulacioneve, përfshirë:

• Nodule Reumatoide: formacione të forta nën lëkurë dhe organe të brendshme
• Sindroma Sjogren: inflamacion dhe dëmtim i gjëndrave të syve dhe gojës; pjesë të tjera të trupit mund të ndikohen gjithashtu
• Pleuritis: inflamacion i membranave të mushkërive
• Perikarditis: inflamacion i membranave që rrethojnë zemrën
• Anemi: nuk ka mjaftueshëm qeliza të shëndetshme të kuqe në gjak
• Sindroma e Feltit: Nuk ka mjaftueshëm qeliza të bardha të gjakut. Kjo sindromë lidhet gjithashtu me një zmadhimin e shpretkës.
• Vaskulitis: inflamacion i enëve të gjakut, që mund të pengojë furnizimin me gjak të indeve.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment