Si ndikon qumështi i ngrohtë në organizëm?

65 viewsTjera
0
loading...

Si ndikon qumështi i ngrohtë në organizëm?

Një gotë me qumësht të ngrohtë është e rëndësishme për organizmin.

Qumështi përmban shumë triptopan.

Sipas të dhënave ky amino acid metabolizohet në serotoninë dhe melatoninë, dy përbërës që kanë aftësinë të qetësojnë organizmin dhe nxisin një gjumë të mirë e të qetë.

Fatkeqësisht, në një gotë me qumësht s’ gjendet mjaftueshëm triptopan që të qetësoheni menjëherë, ndaj shumë ekspertë mendojnë se ndikimi i qumështit në tru është më shumë psikologjik. Pas një dite të lodhshme, ju mund të pini një gotë qumësht të ngrohtë, duke e shoqëruar me disa ushqime të shëndetshme që kanë aftësinë të nxisin gjumin.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.