0

Parandalimi i Fruthit

loading...

Fakti që Fruthi është shumë ngjitës sidomos, 4 ditë përpara se të shfaqen njollat e kuqe në lëkurë dhe 4 ditë pas, personat e prekur gjatë kësaj periudhe kohore rekomandohen që të mos frekuentojnë ambiente publike apo vende ku mund të ndërveprojnë me të tjerë, pra të mos rimarrin aktivetet e tyre ditorë.

Primare për të parandaluar këtë sëmundje është vaksinimi i fëmijëve.

Vaksina MMR është 95% efektive në mbrojtjen e fëmijës ndaj Fruthit.

Pyetje të ngjashme
loading...
Asked question