Si parandalohet Pneumonia ?

0
loading...

Si parandalohet Pneumonia ?

Ekzistojnë disa hapa që mund të ndërmerren për të parandaluar pneumoninë.

Të lihet pirja e duhanit (Duhanpirësit janë më të predispozuar për pneumoni)
Të shmangen njerëzit që kanë infeksione që ndonjëherë çojnë në pneumoni, të tilla si gripi, ftohje apo infeksione të tjera të traktit respirator.
Të shmangen njerëzit e infektuar me fruth ose me linë e dhenve, nëse jeni vaksinuar kundër këtyre sëmundjeve.
Të lani duart shpesh (Kjo ndihmon në parandalimin e përhapjes së viruseve dhe baktereve që mund të shkaktojnë pneumoni).

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.