Si percaktohet shkaku i gjakrrjedhjes postmenopauzale?

0

Përcaktimi i shkakut të gjakrrjedhjes postmenopauzale

juaj mund të përcaktojë shkakun e gjakrrjedhjes tuaj duke vlerësuar historinë tuaj mjekësore, performancën e testeve fizike dhe kryerjen e disa testeve shtesë.

mund të përfshijnë:

Ultrazëri transvaginal: Gjatë këtij , një pajisje e veçantë e imazhit futet brenda vaginës në mënyrë që mjeku juaj mund të shikojë në organet pelvike dhe të kërkojë për anomalitë.

Biopsia endometriale: tub i hollë futet mbrenda mitrës dhe merret një mostër e vogël nga rreshtimi i mitrës në mënyrë që të dërgohet në laborator për analiza në kërkim të anomalive.

Histeroskopia: Gjatë këtij , mjeku juaj do të përdorë një instrument me një kamera të lehtë dhe të vogël për të kontrolluar brenda mitrës dhe të kërkojë për problemet.

D&C (dilatimi dhe kurimi): Ky test lejon mjekun tuaj të largojë indin nga rreshtimi i mitrës në mënyrë që të dërgohet në laborator për analiza.

Ultrazëri dhe biopsia mund të kryhen në ordinancë të mjekut; histeroskopia dhe D&C zakonisht kryhen në spital apo në qendra kirurgjike.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.